Tulevaisuudentutkimuksen opintokokonaisuus alkaa tammikuussa 2024 – tutustu kursseihin ja ilmoittaudu mukaan!

Kiinnostavatko tulevaisuudentutkimuksen opinnot? Tulevaisuudentutkimuksen opintokokonaisuus on pyörähtämässä käyntiin jälleen tammikuussa 2024 ”TUTU1 Tulevaisuusajattelu ja skenaariot” -kurssilla.

Mukaan voit hypätä tutustumalla opintokokonaisuuden sisältöihin ja ilmoittautumalla ensimmäiselle kurssille. Kurssien paikat täyttyvät yleensä nopeasti ja ilmoittautumiset ovat auki juuri nyt!

Ohjeet kurssi-ilmoittautumiseen löydät sivuiltamme. Olethan yhteydessä oman yliopistosi koulutusyhteyshenkilöön tarkempien oppilaitoskohtaisten ohjeiden ja aikataulujen saamiseksi.

”TUTU1 Tulevaisuusajattelu ja skenaariot” -opintojakson tavoitteena on, että sen suoritettuaan opiskelija ymmärtää tulevaisuustiedon monitieteisen ja systeemisen luonteen ja sen, miten tulevaisuudesta saadaan tietoa. Harjoitustyön hyväksytysti suoritettuaan opiskelija osaa soveltaa skenaarioajattelua ja tulevaisuustaulukkomenetelmää tulevaisuuden vaihtoehtojen hahmottamiseen ja pystyy arvioimaan kehitystrendejä. Opiskelija tunnistaa ja osaa nimetä oppiaineen keskeiset toimijat, tulevaisuudentutkimuksen keskeiset kansalliset ja kansainväliset yhteisöt ja hyödyntää niiden tuottamaa materiaalia kurssin tulevaisuustyöskentelyssä.

Kurssi suoritetaan tutkinto-opinnoissa kontaktiopetukseen osallistumalla sekä suorittamalla niin verkkotehtävät kuin pienryhmissä toteutettava tulevaisuustyö. Huomioithan kuitenkin, että yliopistosta riippuen kontaktiopetus saatetaan toteuttaa myös verkon välityksellä. Kurssi käynnistyy viikolla 2. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempia tietoja kurssista, kuten Moodle-alueen kurssiavain, muutamaa päivää ennen kurssin alkua.

Kurssin voi suorittaa yksittäisenä opintojaksona tai osana tulevaisuudentutkimuksen opintokokonaisuutta.

Tervetuloa mukaan!