Näin hakeudut opintoihin

Voit opiskella tulevaisuudentutkimuksen perusopintoja seuraavilla tavoilla:

Opinto-oikeus verkoston jäsenyliopistossa

Jos sinulla on voimassaoleva opinto-oikeus jossakin verkoston jäsenyliopistossa ja olet kiinnostunut tulevaisuusopinnoista tai haluat ilmottautua kursseille, osa yhteyttä oman yliopistosi yhteyshenkilöön.

> Yhteyshenkilöiden kontaktitiedot

Mikäli yliopistossasi ei ole koulutusyhteyshenkilöä tällä hetkellä, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen tva(a)utu.fi.

Tulevaisuusopintoja voit sisällyttää vapaasti valittaviin opintoihin. Voit suorittaa yksittäisiä opintojaksoja tai muodostaa 25 opintopisteen, sivuaineeseen rinnastettavan opintokokonaisuuden. Tulevaisuusopintoja voit suorittaa minkä tahansa pääaineen yhteydessä. Tarkista kuitenkin oman ainelaitoksesi kanta.

Erillinen opinto-oikeus

Jos et ole kirjoilla jossakin jäsenyliopistossamme, voit hakea erillistä opinto-oikeutta kurssin järjestävästä yliopistosta. Lisätietoja ko. hakuprosessista saat kunkin yliopiston omasta opintotoimistosta. Turun yliopistossa erillisopinto-oikeutta haetaan Turun kauppakorkeakoulusta. Lisäksi yliopistoissa on olemassa ns. erillisopinto-oikeus, jossa opiskelija anoo opinto-oikeutta yksittäisille jaksoille.

Opiskelu avoimessa yliopistossa

Joustavin tapa on avoimen yliopiston tarjonta (tarjolla on sekä yksittäiset jaksot että sivuainekokonaisuus).

Opiskelu jatko-opiskelijana

Jatko-opiskelijana olet tervetullut jatko-opintokurssien lisäksi myös peruskursseillemme. Sinun tulee kuitenkin selvittää omalta ainelaitokseltasi hyväksytäänkö suoritetut opintoviikot osaksi omaa jatkotutkintoasi.

Opintosuoritusten rekisteröinti

Turun yliopistossa opintosuorituksien rekisteröinnistä sekä opintokokonaisuuden kokoamisesta vastaa opintosihteeri Auli Rahkala-Toivonen, auli.rahkala-toivonen(a)utu.fi.

Muissa yliopistoissa suorituksien rekisteröinnistä tulee olla yhteydessä oman yliopiston koulutusyhteyshenkilöön.

Mikäli omassa yliopistossasi ei ole vakiintunutta käytäntöä, pyydä yliopiston opintohallinnosta opintorekisteriote, jossa näkyvät suorittamasi kurssit. Opintorekisteriote tulee pyytää siitä yliopistosta, jossa olet suorittanut ko. kurssin, huom. kurssien TUTUS3, TUTUS4 ja TUTU5 suoritukset kirjautuvat aina myös Turun yliopistoon. Toimita opintorekisteriote (tai -otteet) Tulevaisuudentutkimuksen Verkostoakatemiaan joko postitse tai skannattuna sähköpostin liitteenä. Todistus toimitetaan opiskelijalle skannattuna sähköpostin liitteenä tai muulla tavoin erillisen sopimuksen mukaan.